Středa 27. 5. 2015
V úterý 26.5. se na Městském stadionu ve Vítkovicích konal 54. ročník atletického mítinku Zlatá tretra, na který přijeli bojovat o zlato i Usain Bolt či Barbora Špotáková.

Počasí bylo na draka už od rána a my s obavami sledovali nebe. Střídavě pršelo a lilo jako z konve. Kolem poledne se mraky roztáhly a vše vypadalo nadějně. Ale pouze deset minut, pak začalo pršet znovu.

Navíc nás čekala cesta, na kterou asi jen tak nezapomeneme. Na zastávce Sad Boženy Němcové jsme nastoupili do tramvaje číslo 11, která nás měla dovézt až před stadion. Měla zpoždění a navíc nás dovezla jen k Plynárnám s tím, že máme přestoupit na jinou tramvaj. Byla to 12, a tak nám bylo jasné, že budeme stejně někde přestoupit na jedenáctku. Jeli jsme tedy k Elektře. Až po našem výstupu z tramvaje a jejím odjezdu jsme s hrůzou zjistili, že během jízdy od Plynáren k Elektře změnila číslo – stala se z ní 11. Ta nám samozřejmě mezitím odjela a na stadion jsme se tak dostali s desetiminutovým zpožděním. U brány nás zkontrolovala ochranka a my si to zamířili do sektoru D1, kam jsme od SSK Vítkovice dostali lístky.

I přes nepřízeň počasí byla nálada na stadionu bezvadná. Sportovci se snažili, padly nějaké ty rekordy a stadion se plnil dalšími lidmi.

Kolem půl deváté byl konec. Závody skončily a stadion osiřel. Tak zase za rok….