Pátek 22. 4. 2016

Ve čtvrtek 14. dubna jsme se na pozvání našeho dobrovolníka Dominika vydali do firmy s názvem ADECCO na Poděbradovu ulici poblíž nákupního centra Nová Karolína. Proč jsme šli zrovna do této firmy a čím se zabývá? Firma ADECCO je mezinárodní společnost působící v 16 městech naší republiky. Jedná se o personální agenturu, která na trhu práce působí od roku 1992.

Dominikovy kolegyně nám nejdříve představily Adecco, provedly nás po sídle a pověděly nám něco málo o jeho historii. Dále nám popsaly postup při hledání vhodného adepta na určitou pozici ve firmě a naopak. Dozvěděli jsme se spoustu užitečných informací o tom, jak postupovat, když si člověk hledá zaměstnání, jakých chyb se lidé dopouštějí při pohovorech či psaní svého životopisu, o tom co by právě v životopise nemělo chybět a co by tam určitě být nemělo, jak probíhají telefonické a osobní pohovory, co by měl obsahovat motivační dopis a co to vůbec je. Nakonec si všichni zkusili vyplnit svůj strukturovaný životopis.

Dominikovi velice děkujeme.