Pondělí 20. 4. 2015

V sobotu 18. dubna proběhla celonárodní akce s názvem Ukliďme Česko 2015. Pilotní ročník proběhl v loňském roce.

Byly jsme čtyři zástupkyně něžného pohlaví a uklízely okolí tramvajové zastávky Vítkovice – Vysoké pece. Posbíraly jsme celkem 5 pytlů odpadků. A co se dá najít v dolíku mezi tramvajovými kolejemi a plotem holdingu Vítkovice? Nabídka je široká: od klasického nepořádku jako jsou petláhve, skleněné pivní lahve, plechovky, sáčky, pytlíky, krabičky …až po zajímavější „úlovky“, jako je stěrač, plnicí pero, kůl z plotu, vidlička (vloni jsme našli lžíci - že bychom za rok měli celý příbor?) a některé podivnosti, o kterých se raději zmiňovat nebudu.

Na pokyn organizátora spolek Ekosmák jsme fotily a fotečky si můžete prohlédnout pod článkem. Není jich moc, protože pro samé uklízení jsme na focení moc času neměly.

Ten kousek Česka, který jsme uklidily, je zatím čistý. Otázkou je, jak dlouho, protože lidé jsou nepořádní, a určitě se časem najde někdo, kdo si okno z tramvaje splete s odpadkovým košem.

Někdo by měl sestrojit obrovský vysavač, protože určitě nejen v Ostravě existuje spousta míst, která potřebují vysát……