Úterý 30. 6. 2015

V úterý 30. 6. 2015, poslední den školního roku 2014/15, jsme se vydali do našeho nejhlavnějšího města. Mělo nás jet 15, ale nakonec to 3 děti vzdaly, zaspaly. Čekali jsme na ně do poslední chvíle, ale nakonec jsme odjeli bez nich.

Sraz jsme měli v 6.15 před hlavním nádražím a 6.40 nám to jelo. Ještě jsme na Svinově nabrali posledního opozdilce a hurá do Prahy. Před sebou tři hodiny ve vlaku a milión otázek typu: „A kdy už tam budeme?“. Po půl jedenácté jsme se dočkali. Vystoupili jsme z vlaku, nakoupili jízdenky MHD Praha a metrem dojeli na Staroměstské náměstí k Orloji. Pak do Koruny na dlabanec a přes Karlův most k Lennonově zdi na Malou stranu. Radka (naše češtinářka) si na Karlově mostě podvrtla kotník, ale statečně to před námi tajila.

Co je na Lennonově zdi tak zajímavého? Kromě jeho portrétů jsou na zdi nasprejovány vzkazy různých lidí – je to totiž povoleno. My jsme jeli vyzbrojeni spreji již z Ostravy, a tak Apolláci nafasovali barevné zbraně a graffiti bylo na světě. Celé umělecké vyžití jsme nechali na nich, měli jsme jen jedno přání, aby na stěně po našem odchodu bylo nějaké to logo S.T.O.P.

Jak to dopadlo, se můžete podívat ve fotogalerii pod článkem.

Jakmile dětem došly spreje a po troše té očisty jsme zamířili na Petřín. Lanovkou jsme vyjeli nahoru a vypustili tu naši dravou zvěř do zrcadlového bludiště. Bohužel se začalo už trošku připozdívat a bylo jasné, že to na vrchol rozhledny nestihneme, a tak jsme šli pěšky z Petřína dolů na zastávku. Mohli jsme jet přímo tramvají, ale ti naši darebáčci nás přemluvili, ať jedeme ještě alespoň kousek lanovkou a hlavně metrem. Tak jsme jim přání splnili.

Pak jsme nastoupili do vlaku směr domov a čekali než se před námi objeví Ostrava. Na hlavní nádraží jsme přijeli sice unavení (někteří z nás, kteří jeli v kupé s Andrejem, ještě navíc naštvaní-poslouchat více než 3 hodiny pořád dokola dvě nebo tři věci z Mrazíka člověka dost nadzvedne), ale plní zážitků.

Děkujeme za výlet.......... kam pojedeme příště?